NaXiT™

Baggrunden for udviklingen af NaXiT var behovet for at reducere antallet af uheld i forbindelse med håndteringen af nåle og injektionssprøjter.

Ideen med en nem, sikker og økonomisk metode til destruktion af brugte injektionsnåle startede på en hospitalsafdeling. Asimax Inc. udførte en omfattende undersøgelse af den faktiske håndteringsprocedure, som den udføres i dag på hospitalerne. Samtaler med medicinske fagfolk førte til et helt ny håndteringsprocedure  for at reducere antallet af uheld ved de eksisterende procedurer.

Undersøgelser omkring sikkerheden i den aktuelle håndtering

Nålestik i forbindelse med nåleskift   Utilsigtet sløsethed: eksempelvis nåle, der efterlades ved pludselig afbrydelse af arbejdsgangen.

American Occupational Safety and Health Administration (OSHA) offentliggjorde en undersøgelse omkring uheld med skarpe genstande i 1997. Utilsigtede uheld med skarpe genstande på 63 hospitaler blev analyseret (N=3300). Mere end 70% af uheldene fandt sted på patient– og operationsstuerne. Mere end halvdelen af de tilskadekomne var sygeplejersker og 15% var læger. Over 10% var rengøringspersonel og andet personale.

Et typisk eksempel: På et hospital t
ømte en rengøringsassistent en skraldespand i en læges kontor. Da skraldeposen blev fernet, blev den den presset sammen med begge hænder og rengørinsassistenten stukket af en nål, som lå i posen.

NaXiT™ er en helt ny sikkerhedsfremmende metode til håndtering af brugte nåle og sprøjter.

Når injektionsspr
øjten sættes i NaXiT’en og håndtaget trykkes ind, klippes nålen af ved nålekraven. Sprøjten trækkes tilbage og kraven smides væk. Ny nål kan herefter påsættes og nåleskiftet sker således uden direkte kontakt med nålene.

Den afklippede nål falder ned i en indbygget og udskiftelig container med en automatisk lukkemekanisme, der sikrer at nålene forbliver i containeren.

Grundet sin st
ørrelse kan NaXiT™ medbringes overalt, og er derved altid til rådighed, når den er brug for den.

For side                      Forrige side                   Näste side                     Kontakt os